Vorige week namen 3 gymnasten van de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum deel aan de Word Age Group Competition (WAGC) in Birmingham Groot Brittannië.



Op dit officieus Wereldkampioenschap voor de jeugd hebben de Herentalse meisjes behoorlijk gepresteerd. Debutant Yoni Verdonck deed het zelfs zo goed dat het een plaats in de finale (beste 8) waard was op Dubbelmini.
 
Op de eerste wedstrijddag kwam de Morkhovense Yoni Verdonck uit op de Trampoline. Zij sprong haar oefening zoals gepland uit en eindigt in een deze sterk bezette categorie op een mooie 26ste plaats. Volgende dag kwamen Dorien Glassee en Anouschka Boons uit in de hoogste leeftijdscategorie op Dubbelmini. Na een prachtige eerste doorgang sprong Dorien te ver in om haar 2de doorgang in te zetten en een 0-sprong was het gevolg. Teamgenote Anouschka lukte wel 2 goede doorgangen, maar maakte bij de landing enkele zonefouten. Het scheelde letterlijk 1 cm dat haar scheidde van een finaleplaats.

Haar 11de plaats was toch een knappe prestatie zonder meer. Na een vermoeiende week van trainingen en wedstrijd Trampoline is het op wedstrijddag 3 opnieuw de beurt aan Yoni Verdonck ditmaal op Dubbelmini. De 12-jarige Yoni sprong 2 sublieme doorgangen van hoge moeilijkheid en stond na de voorronde op een onverhoopte, maar verdiende 4de en finaleplaats. In die finale nam ze op tegen 3 Russische, 1 Braziliaanse, 1 Australische, 1 Nieuw-Zeelandse en 1 Spaanse.

Bij haar 1ste finaledoorgang had Yoni een groot evenwichtverlies na de landing. In de 2de doorgang maakte ze een zonefout bij de landing en dat bracht haar in de eindstand een 6de plaats op. Met geheven hooft mocht ze fier de Arena verlaten. In de disciplines Trampoline en Dubbelmini was Yoni de enigste van gans de Belgische delegatie die een finale kon bereiken. De Belgische tumblingers deden het stukken beter met een reeks finaleplaatsen en 3 medailles mogen zij met grote tevredenheid terugblikken.
 
Na een korte afscheidsfuif en een vermoeiende busreis kwamen de Corpus Sanumleden moe maar tevreden maandagavond terug in Herentals aan.